Zoeken

Renaissance Berkane speelt met Sahara-shirt in Algerije

20 april 2024 - 22:30 - Sport

©

Na lang wachten op de luchthaven van Algiers vanwege de inbeslagname van hun bagage, inclusief shirts met een kaart van Marokko met de Sahara, door de Algerijnse douane, heeft de delegatie van Renaissance Sportive Berkane (RSB) vrijdagavond ingestemd om naar hun hotel te gaan.

De CAF heeft RSB in een officieel schrijven laten weten dat de voetbalbond zich zal inspannen om de shirts met de kaart van Marokko op zaterdag bij de club te krijgen. De CAF heeft de spelers en staf van de Marokkaanse club ook opgeroepen om terug te keren naar hun hotel.

Lees ook: Marokkaanse spelers "gegijzeld" in Algerije

Volgens bronnen van Al3omk heeft de CAF de Marokkaanse club zelfs toestemming gegeven om terug te keren naar Marokko zonder hun wedstrijd tegen Union Sportive de la Médina d’Alger (USMA) te spelen als ze hun bagage en officiële shirts niet terugkrijgen van de Algerijnse douane.

Bij aankomst op de luchthaven botste de delegatie van de Marokkaanse club met de Algerijnse veiligheidsdiensten, die de Marokkaanse spelers probeerden uit te zetten. "We willen jullie hier niet hebben. Ga weg!", schreeuwde een hoge Algerijnse politiefunctionaris tegen hen.

Lees ook: Algerije niet blij met Marokkaans clubshirt

Renaissance Berkane speelt zondag tegen USMA in de heenwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup. De terugwedstrijd is gepland voor volgende week, op zondag 28 april.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team