Zoeken

RS Berkane-USM Alger: Algerije houdt voet bij stuk

28 mei 2024 - 12:00 - Sport

©

Ondanks het feit dat de Confederatie van Afrikaanse Voetbal (CAF) haar protesten tegen Marokko heeft afgewezen, geeft de Algerijnse voetbalbond (FAF) de moed niet op. De FAF heeft een beroep ingesteld bij het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) in Lausanne om de uitslag van de halve finale van de CAF Confederation Cup tussen de Marokkaanse club Renaissance Berkane en Union Sportive de la Médina d’Alger ongeldig te laten verklaren.

"De zaak ligt nu bij het TAS. Wij, als Algerijnse voetbalbond, staan achter ons team en zullen het tot het bittere einde verdedigen", aldus Walid Sadi, voorzitter van de FAF, tegen de pers op zaterdag 25 mei. "We vragen alleen maar om de toepassing van de erkende wetten en regels."

Lees ook: Algerije klaagt bij FIFA over Marokko

Het geschil over het shirt met een kaart van Marokko met de Sahara erop, gedragen door de Marokkaanse spelers, leidde tot de annulering van de heenwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup die op zondagavond 21 april zou plaatsvinden tussen de Algerijnse club USM Alger en de Marokkaanse club RS Berkane. De wedstrijd tussen de twee clubs ging niet door, ondanks de beslissing van de Commissie voor de organisatie van interclubcompetities om RS Berkane toe te staan hun shirts in Algiers te dragen. De CAF tolereert geen politieke inmenging.

Het Beroepsjury van de CAF heeft niet alleen het protest van USM Alger tegen de beslissing van de Commissie voor de organisatie van interclubcompetities van de CAF afgewezen, maar heeft ook de overwinning toegekend aan RS Berkane met 3-0, waarmee de eerdere beslissingen van de Commissie voor Clubs werden bevestigd. De jury bevestigde ook de beslissingen die op woensdag 24 april werden genomen door de Commissie voor de organisatie van interclubcompetities en het beheer van het CAF-clublicentiesysteem. Deze beslissingen werden unaniem goedgekeurd door de negen leden van de Commissie.

Lees ook: Algerije stapt naar Internationaal Olympisch Comité in conflict met Marokko

De finale van de Confederation Cup vond dus plaats in twee wedstrijden op 12 en 19 mei. Na een 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Renaissance Berkane won Zamalek de terugwedstrijd en behaalde daarmee zijn tweede trofee in de competitie na die van 2019.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team