Zoeken

Afrikaanse voetbalbond : Algiers in impasse in Berkane

27 april 2024 - 15:00 - Sport

©

De returnwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederations Cup tussen RS Berkane en USM Alger belooft beladen te worden. De Marokkaanse club won de heenwedstrijd met 3-0 nadat USM Alger opgaf als gevolg van het besluit van de Algerijnse autoriteiten om de shirts van Berkane in beslag te nemen. De terugwedstrijd dreigt nu opnieuw niet door te gaan door een boycot van de Algerijnse club.

De directie van USM Alger weigert te spelen als RS Berkane het shirt draagt met daarop een kaart van Marokko met zijn Sahara, die in Algerije gezien wordt als een politieke provocatie. Deze ongekende situatie plaatst de Afrikaanse voetbalbond (CAF) in een moeilijke positie en dwingt USM Alger een onmogelijke keuze op: spelen en hun eigen principes verraden of opgeven.

Lees ook: Marokko-Algerije: shirt-oorlog...

Volgens het reglement van de CAF riskeert USM Alger een boete van 50.000 dollar en uitsluiting van Afrikaanse clubcompetities voor de komende twee edities. Een zware klap voor de Algerijnse club, wiens voorzitter en bestuurders ook gestraft kunnen worden.

Lees ook: RS Berkane-spelers als helden onthaald in Marokko (video)

Ondanks oproepen tot kalmte van de CAF, blijft de spanning tussen beide clubs hoog. De Algerijnen stapten al naar het Sporttribunaal om de beslissing van de CAF aan te vechten. De kans is groot dat USM Alger opgeeft, aangezien de club zich weliswaar in Marokko bevindt (in een hotel in Saïdia) en RS Berkane weigert om van shirt te veranderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team