Zoeken

Marokkaanse spelers "gegijzeld" in Algerije

20 april 2024 - 18:30 - Sport

©

De Spelers en staf van de Marokkaanse voetbalclub Renaissance de Berkane zijn ’gegijzeld’ geweest in Algerije na hun aankomst voor de heenwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup. De Algerijnse autoriteiten namen aanstoot aan de shirts van de spelers, die een kaart van Marokko met de Sahara bevatten.

Bij aankomst op de luchthaven van Algiers werden de Marokkaanse voetballers en stafleden vastgehouden omdat ze weigerden hun shirts uit te doen of de kaart van de Sahara af te plakken. Na urenlang gedwongen in de terminal te zijn blijven wachten, namen Algerijnse agenten de shirts met geweld af en dwongen ze de Marokkaanse delegatie naar hun hotel te gaan.

Lees ook: Algerije niet blij met Marokkaans clubshirt

"We willen jullie hier niet hebben. Ga weg!", schreeuwde een Algerijnse politiefunctionaris tegen de Marokkanen. De Algerijnse autoriteiten beloofden de shirts later op de dag terug te geven, maar Berkane-bestuurslid Mohamed Tlaghi waarschuwde dat de club "terug naar de luchthaven en, indien nodig, terug naar Marokko zal gaan" als de belofte niet wordt nagekomen.

Lees ook: Berkane reageert op verbod op shirt met Marokkaanse Sahara in Algerije

Renaissance de Berkane speelt zondag 21 april tegen Union Sportive de la Médina d’Alger (USMA) in de heenwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup. De terugwedstrijd is op 28 april.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team