Zoeken

Hof van Arbitrage voor Sport vernietigt hoop van Algerijnse voetbalbond

2 mei 2024 - 21:00 - Sport

©

De Algerijnse voetbalclub USM Alger is uitgesloten van verdere deelname aan de CAF Confederation Cup na een uitspraak van het Hof van Arbitrage voor Sport. De club had beroep aangetekend tegen de beslissing van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) om hen een 3-0 nederlaag toe te kennen in de halve finale tegen Renaissance Berkane uit Marokko.

USM Alger weigerde de heenwedstrijd tegen Berkane te spelen nadat de Algerijnse douane de shirts van de Marokkaanse club in beslag had genomen vanwege een kaart van Marokko met de Sahara erop. Berkane weigerde om met andere shirts te spelen en de CAF kende hen de overwinning toe.

Lees ook: Marokko-Algerije: shirt-oorlog...

De Algerijnse club ging in beroep bij het Hof van Arbitrage voor Sport, maar het tribunaal verwierp hun beroep en bevestigde de beslissing van de CAF. De club kan nu twee jaar lang niet deelnemen aan continentale competities, wat ook gevolgen kan hebben voor het Algerijns elftal.

Lees ook: Afrikaans voetbal: politieke inmenging komt Algerije duur te staan

De Afrikaanse voetbalbond heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de finale van de Confederation Cup zal plaatsvinden, maar de verwachting is dat deze ergens in de komende twee weken zal worden gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team