Zoeken

Reis wereld-Marokkaan op veerboot draait uit op nachtmerrie

23 augustus 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Het instappen op een ferry die de overtocht maakt tussen Nador en Sète, nam afgelopen donderdag meer dan vijf uur in beslag. Één van de passagiers vertelt over de ellendige ervaring.

Trage controles en andere instapprocedures, een defecte airconditioning in de ferry, hoge prijzen voor de maaltijden... De passagiers van een overtocht Nador-Sète op donderdag 18 augustus, beleefden een nachtmerrie tijdens deze terugkeerperiode van de Marokkaanse diaspora. Op Facebook vertelt een Marokkaanse passagier over de rampzalige ervaring. "Ik had een retourticket van Nador naar Sète om 19.30 uur, maar we stapten pas rond 1 uur ’s nachts op de boot," schreef hij. Zonder functionele airconditioning was het ook "onmogelijk om adem te halen in de hutten of op het dek van het schip".

Lees ook: Bootverkeer: ruim 10.000 passagiers tussen Nador en Almeria in één maand

De wereld-Marokkaan had ook kritiek op het restaurant, met name op de hoge prijs van het menu. Een "bambino kindermenu, dat wil zeggen een voorgerecht, een hoofdgerecht en een drankje kost 9,5 euro". Tijdens het serveren "telde het personeel elk item apart". "Ik had een rijstsalade, twee borden friet, een bord pasta en twee drankjes voor een totaal bedrag van 70 euro," zegt hij.

Lees ook: Prijzen ferrytickets onbetaalbaar voor Marokkaanse diaspora

Een rekening die te hoog is voor de Marokkaanse passagier die zich bij de kapitein heeft beklaagd. "Hij heeft me een deel van het bedrag terugbetaald," zei hij, eraan toevoegend dat hij uiteindelijk 32 euro voor zijn maaltijd heeft betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team