Zoeken

Veerboot Trasmediterránea vertrekt met week vertraging, passagiers woedend

6 november 2022 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het schip "Ciudad de Valencia" van de rederij Trasmediterránea, dat de reguliere route tussen Cádiz en de Canarische Eilanden verzorgt, is deze week opnieuw defect geraakt. Passagiers moesten dagenlang op een ander schip uit Marokko wachten om de oversteek te kunnen maken.

Na problemen vorige week, waardoor passagiers in de haven van Huelva aan boord van het schip "Volcán de Tinamar" moesten gaan, heeft het schip "Ciudad de Valencia" deze week opnieuw een technisch probleem gehad. Het schip vertrok 48 uur te laat vanwege een onderdeel dat vervangen moest worden en dat vanuit Italië zou aankomen. Het vaartuig moest vervolgens rechtsomkeer maken naar Cadiz vanwege een motorstoring, meldt Diario de Cádiz.

Lees ook: Reis wereld-Marokkaan op veerboot draait uit op nachtmerrie

Een van de passagiers van het schip vertelde dat ze op een boot uit Marokko moesten wachten en uiteindelijk pas vrijdag om 19 uur mochten inschepen voor de Canarische Eilanden. "We ontvingen maandagavond een sms waarin stond dat het vertrek was uitgesteld tot woensdag", zegt David Pintado, één van de passagiers van het schip "Ciudad de Valencia". Op woensdag kregen ze te horen dat de reis opnieuw was uitgesteld tot de volgende dag.

Donderdag vertrok de volgeladen boot uiteindelijk richting de Canarische Eilanden. De reis verliep normaal totdat er opnieuw problemen met de motor ontstonden, waardoor de kapitein van het schip gedwongen werd naar Cadiz terug te keren. De situatie veroorzaakte paniek aan boord en de gemoederen liepen hoog op. "Ze vroegen ons van het schip te gaan, maar 95% van de passagiers wilde hun voertuigen niet verplaatsen of van boord gaan totdat het probleem was opgelost," zegt David. Vrijdag vertrok het schip opnieuw richting de Canarische Eilanden.

Lees ook: Veerboot met wereld-Marokkanen voer met scheur in romp

De ontevreden passagier waarschuwt dat de rederij hem zal moeten compenseren. "We gaan een gezamenlijke claim indienen bij Trasmediterránea om alle kosten te vergoeden, aangezien veel mensen de eerste nacht een hotel moesten nemen of uit eten gingen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team