Zoeken

Een reis van Frankrijk naar Marokko... te paard

1 september 2023 - 11:00 - Marokko

©

Paardenliefhebster Mona Hocine-O’Connor heeft besloten om op haar trouwe paard Héro te rijden vanuit haar geboortestad Locronan in Frankrijk naar Sefrou in Marokko.

Mona zal 2424 km afleggen op de rug van haar 1,70 meter hoge paard, van Locronan naar Sefrou, een Marokkaans dorp aan de voet van de Midden-Atlas. De jonge vrouw, die buitenlandse talen studeert, zal haar reis in oktober beginnen. Haar trip zal ongeveer drie maanden duren als ze elke dag ongeveer twintig kilometer kan afleggen.

Lees ook: Fransman gaat paarden Marokkaanse Koninklijke Garde verzorgen

"In het begin wilde ik een master in vreemde talen doen, maar nu wil ik paardenosteopaat worden," vertelt Mona aan de krant Le Télégramme. Ze voegt eraan toe dat ze ook plannen heeft om een paardrijtocht bedrijf op te zetten in de regio van Sefrou in Marokko. Als liefhebber van het koninkrijk heeft ze al aan verschillende edities van de paardenbeurs van El Jadida deelgenomen.

Lees ook: Khadija Mellah wint paardrijwedstrijd Magnolia Cup met hoofddoek op

"Ik geef de voorkeur aan ethisch en solidair toerisme, niet aan oppervlakkig toerisme. Tegelijkertijd zou het daar banen creëren, gebaseerd op onze waarden en principes," merkt ze op. De jonge avonturierster heeft haar route al uitgestippeld om Sefrou te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team