Zoeken

Gearrangeerd huwelijk Marokkaans koppel verandert in nachtmerrie

2 november 2023 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 34-jarige Marokkaan staat terecht voor de rechtbank van Bayonne in Frankrijk op verdenking van ernstig geweld tegen zijn 21-jarige echtgenote. De uitspraak wordt verwacht op 14 november.

Het incident vond plaats op 15 januari 2020. Volgens Sud Ouest werden brandweerlieden vroeg in de ochtend ingeschakeld om een 21-jarige vrouw te bevrijden via het raam van een appartement. Emmanuelle Adoul, voorzitter van de rechtbank van Bayonne, stelt dat de vrouw melding maakte van diverse vormen van geweld en seksueel misbruik, die na onderzoek niet konden worden bevestigd. Na een herclassificatie van de feiten werd haar echtgenoot aangeklaagd wegens ernstig geweld na een uit de hand gelopen ruzie over een televisie.

Lees ook: België: Marokkaan bekent voor rechter dat hij vrouw zoekt voor schijnhuwelijk

Het slachtoffer, een vrouw die vanuit Marokko naar Frankrijk was gekomen, was niet aanwezig tijdens de zitting. Ze stelde dat haar man, die op 14-jarige leeftijd naar Frankrijk emigreerde en met wie ze trouwde in een door de ouders gearrangeerd huwelijk, haar had gesleept over gebroken glas van de kapote televisie. Ze had meerdere kneuzingen en een snee in haar rechterarm die zeven hechtingen vereiste. Haar echtgenoot ontkent dit: "Zij stond op en brak de televisie. Toen nam ik haar telefoon en deed hetzelfde. Ik ging even naar buiten zodat iedereen kon kalmeren... Ze heeft dit zichzelf aangedaan."

De man suggereerde dat zijn vrouw het incident had gepland. "Ik realiseerde me te laat dat ze alleen maar uit was op een verblijfsvergunning. Ik was blind, ik hield van haar. De dag ervoor had ik haar verteld dat we gingen scheiden omdat het niet meer werkte tussen ons", voegde hij toe. Dit werd tegengesproken door de advocate van zijn vrouw, Émilie Lemiere, die benadrukte dat haar cliënte volledig geïsoleerd was. "Ze had niets. Geen identiteitskaart, bankpas, sleutels, zelfs geen gezondheidskaart. Niemand kende haar", beweerde ze.

Lees ook: België weigert huwelijk Kimberly en Khalil uit Marokko

Het Openbaar ministerie eist een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden, terwijl Philippe Saladin, de verdedigingsadvocaat, vrijspraak vroeg. De uitspraak volgt op 14 november.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team