Zoeken

Fransman gaat paarden Marokkaanse Koninklijke Garde verzorgen

27 januari 2023 - 15:00 - Marokko

©

Eind deze maand zal een man uit Deauville naar Marokko reizen om de hoefsmeden van de Koninklijke Garde op te leiden en de paarden van het paleis te verzorgen.

Julien Fabre is een 37-jarige hoefsmid uit het Franse Pays d’Auge. Hij komt voor de tweede keer naar Marokko om 12 hoefsmeden van de Koninklijke Garde, die 500 paarden verzorgen, op te leiden. Hij zal hen zowel theoretische kennis bijbrengen als praktische vaardigheden die aangepast zijn aan de evolutie van het beroep, meldt Actu. "In feite zou ik verschillende keren moeten gaan om de vooruitgang te merken," legt Fabre uit.

Lees ook: Hengst van 60.000 euro voor Koning Mohammed VI

Het beroep is in de loop der jaren sterk geëvolueerd. "De kern van het vak is hetzelfde gebleven, maar tegenwoordig worden bijvoorbeeld niet meer dezelfde materialen gebruikt en ligt de nadruk meer op lichtere ontwerpen", legt het lid van de vereniging Compagnons du devoir et du Tour de France uit. In Marokko wordt bijvoorbeeld "Frans beslag" gebruikt. Maar Julien doet aan "Engels beslaan, alleen met de paardenvoet tussen de benen".

Lees ook: Marokko: nieuw uniform Koninklijke garde (foto’s)

De specialist zal ook de hoefsmeden van de Koninklijke Garde helpen om bepaalde problemen met paarden op te lossen. "Het zijn dieren die veel moeten presteren. In de natuur is het een dier dat veel loopt. Maar bij showpaarden kun je urenlang niet bewegen, dus moet je de hoefijzers aanpassen om verwikkelingen te voorkomen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team