Zoeken

Grote regeringsdelegatie naar Errachidia

8 oktober 2017 - 19:00 - Economie

©

Regeringshoofd Saadeddine El Othmani is met een belangrijke ministeriële delegatie op bezoek in Errachidia om over de ontwikkelingsprojecten en publieke investeringen in de regio te spreken.

Vrijdagmiddag werd een meeting georganiseerd met verantwoordelijken van lokale commissies en de Regionale Raad van Draa-Tafilalet. Op de vergadering waren ook de Wali van de regio Draa-Tafilalet, de gouverneur van de provincie Errachidia, Mohammed Benribag, en de gouverneurs van buurtprovincies aanwezig.

De meeting werd door Saadeddine El Othmani voorgezeten. Meerdere ministers waren aanwezig. Tijdens de vergadering kregen de plaatselijke verantwoordelijken de kans om hun verwachtingen op het gebied van overheidsinvesteringsprojecten bekend te maken.

De eisen van de commissies en Regionale Raad waren over het algemeen gericht op de ontwikkeling van het wegennetwerk, het onderwijs en de watersector.

Tijdens de meeting presenteerden de aanwezige ministers en staatssecretarissen tevens de ontwikkelingsprojecten die door hun respectievelijke afdelingen gepland staan in verschillende sectoren in de regio van Errachidia.

Het bezoek van de regeringsdelegatie volgt op instructies die Koning Mohammed VI tijdens een ministerraad op 25 juni gaf. De monarch vroeg toen aan de regeringsleden om met regelmaat op provinciaal en regionaal niveau persoonlijk toezicht te houden op de ontwikkelingsprojecten van hun afdelingen.

Het bezoek maakt ook deel uit van de tweede fase van een geplande regeringstour door de verschillende regio’s van het Koninkrijk. Premier El Othmani werd door acht ministers, zes staatssecretarissen, verschillende hoge ambtenaren en bestuurders van openbare instellingen vergezeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team