Zoeken

Koning Mohammed VI zet regering onder druk voor beroepsopleiding

7 april 2019 - 17:30 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft premier Saadeddine El Othmani, zijn raadgevers en meerdere verantwoordelijken van openbare instellingen bijeengeroepen om over de opleiding van jongeren te spreken.

Het koningshuis meldt in een verklaring dat deze meeting op donderdag in het koninklijk paleis in Rabat plaatsvond. Tijdens de meeting werd een ontwikkelingsplan voor de beroepsopleiding en de oprichting van "Steden van beroepen en vaardigheden" besproken.

In oktober vorig jaar was al een regeringsraad gehouden over de ontwikkeling en modernisatie van de beroepsopleiding in het land. Een maand later had Koning Mohammed VI een tweede meeting voorgezeten over dezelfde kwestie en de industriële ontwikkelingsplan in de regio Souss.

In februari dit jaar had de monarch ook een werksessie voorgezeten over het ontwikkelingsprogramma voor de beroepsopleiding en de vernieuwing van de aangeboden richtingen en pedagogische methodes. Mohammed VI had toen aan de regering gevraagd om rekening te houden met de behoeften van de nationale economie en de arbeidsmarkt én de sociale verwachtingen en aspiraties van Marokkanen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team