Zoeken

Koning Mohammed VI eist nieuw rapport over Al Hoceima

3 oktober 2017 - 14:17 - Marokko

©

Maandag werden twee rapporten over de vooruitgang van het ontwikkelingsprogramma "Al Hoceïma Manarat Al Moutawassit" aan Koning Mohammed VI overhandigd.

Ministers Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken en Mohamed Boussaid van Financiën presenteerden het rapport aan de koning in zijn paleis in Rabat en gaven uitleg over de inspecties die door hun afdelingen in Al Hoceima waren uitgevoerd.

De rapporten hebben voornamelijk betrekking tot de verantwoordelijken die met de uitvoering van het ontwikkelingsprogramma belast waren toen de Koning deze in oktober 2015 in Tetouan lanceerde. Allen werden intussen elders benoemd. Het rapport toont aan dat de meeste projecten vertraging opliepen en in sommige gevallen zelfs helemaal niet werden uitgevoerd maar dat er geen sprake is van fraude of verduistering.

Tijdens de presentatie waren ook Premier Saadeddine El Othmani en de president van de rekenkamer Driss Jettou aanwezig. Na Laftit en Boussaid te hebben laten spreken vroeg Koning Mohammed VI aan Dris Jettou om ook een rapport op te stellen over de trage vooruitgang van het programma en hem deze binnen de tien dagen te presenteren.

Begin augustus had Koning Mohammed VI al een eerste rapport ontvangen over de situatie in Al Hoceima en het slechte beheer van het ontwikkelingsprogramma. Een honderdtal regionale verantwoordelijken en ambtenaren waren toen door een speciale commissie ondervraagd. Velen werden ervan verdacht fouten te hebben gemaakt bij de aanbestedingen en de keuze van de uitvoerders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team