Zoeken

Regering Marokko wil wet tegen seksuele intimidatie schrappen

12 november 2013 - 15:03 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane heeft reserves over het wetsvoorstel inzake seksuele intimidatie tegen vrouwen. De tekst werd onlangs ingediend door minister Bassima Hakkaoui van Solidariteit en Vrouwen.

Een regeringsbron dat anoniem wil blijven vertelde ons dat, zelfs als de tekst wordt goedgekeurd, het eerst sterk zou veranderen. Volgens hem vreest Premier Benkirane dat de tekst zijn kabinet nieuwe problemen opbrengt.

Meerdere punten van het wetsvoorstel kregen kritiek tijdens een ministerraad vorige week. Vooral de straffen voorzien bij diefstal en fraude tussen echtgenoten werden afgekeurd.

Een commissie opgericht door Abdelilah Benkirane zal zich binnenkort over het wetsvoorstel buigen. Volgens onze bron moet de commissie de tekst zodanig bewerken dat het moeiteloos door het Parlement wordt goedgekeurd.

Vrouwenbeweging reageerden teleurgesteld over de trage behandeling van de wet en zijn boos over het feit dat ze van het debat worden uitgesloten. In Marokko vreest men dat de commissie de tekst zodanig herziet, dat het zijn ’unieke inhoud’ verliest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team