Zoeken

Nieuwe wet voorziet celstraf voor ’versierders’ in Marokko

4 november 2013 - 15:42 - Marokko

©

Een nieuw wetsontwerp inzake de bestrijding van geweld tegen vrouwen in Marokko, voorziet een gevangenisstraf van 4 jaar voor ’versierders’ en een boete dat kan oplopen tot 10.000 dirham.

Seksuele intimidatie wordt in de tekst omgeschreven als "elke ongewenste daad tegen een derde in de openbare ruimte door middel van handelingen, woorden of gebaren van seksuele aard, of dat als doel heeft een seksuele handeling te verkrijgen".

De straf wordt tweemaal zwaarder als de dader een collega is of een persoon belast met de openbare orde en/of veiligheid (politie, gendarmerie, ...).

Ook mensen die intieme video’s op het internet plaatsen om "het vrouwenlichaam te schenden" riskeren een zware straf. Volgens artikel 495 van het wetsvoorstel wordt de "auteur van een publiekelijk vrijgegeven spraak- of video opname dat schendend is voor het lichaam van de vrouw en leidt tot laster" gestraft met een gevangenisstraf van 2 à 5 jaar en een boete van 5000 à 10.000 dirham. De straf verdubbelt wanneer de dader een naaste is (echtgenoot, ouder, collega, ...).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team