Zoeken

Seksuele intimidatie en misbruik: wat zegt de nieuwe Marokkaanse wet

7 april 2015 - 19:00 - Marokko

©

Het nieuw ontwerp-wetboek van strafrecht werd enkele dagen geleden door het Marokkaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt en zal tijdens de volgende regeringsraad worden besproken. Seksuele intimidatie en misbruik worden in de nieuwe tekst streng gestraft.

Het nieuw Wetboek van Strafrecht is nog strenger met mensen die zich schuldig maken aan seksuele intimidatie of misbruik. Verkrachters riskeren volgens de nieuwe tekst van 5 tot 10 jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 tot 100.000 dirham.

Is het slachtoffer minderjarig, gehandicapt of zwanger, dan wordt de straf verdubbeld naar 20 jaar gevangenisstraf en een boete dat kan oplopen tot 200.000 dirham.

Seksuele intimidatie wordt ook strafbaar. Iemand die misbruik maakt van zijn functie of macht om seksuele gunsten te verkrijgen mag van 1 tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal 50.000 dirham verwachten.

De grote nieuwigheid is dat seksuele intimidatie op straat ook wordt gestraft. Op intimidatie "in de openbare ruimte door middel van handelingen, woorden of gebaren van seksuele aard" staat zes maanden gevangenisstraf en een boete van 2000 tot 10.000 dirham.

Op SMS-berichten en seksuele brieven staat dezelfde straf. En voor seksuele intimidatie op het werk word de straf zelfs verdubbeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team