Zoeken

Realityster Dave Roelvink verdiept zich in de Islam

18 november 2022 - 12:00 - Cultuur

©

In YouTube-serie ’De dood, God en het hiernamaals’, van journalist Salaheddine Benchikhi, onthulde dj Dave Roelvink dat hij zich de afgelopen twee jaar steeds meer is gaan verdiepen in de Islam.

De mediapersoonlijkheid werd thuis niet gelovig opgevoed, maar voelt al van kleins af een angst voor de dood. Dit bezorgde hem zelfs regelmatig angstaanvallen. "De dood was: licht uit en klaar. Dood is dood. Ik ben daar heel vroeg al mee bezig geweest. Als ik vriendjes zag die wel een geloof hadden, was ik daar op een positieve manier jaloers op", zegt Dave Roelvink, geciteerd door Metro. Daardoor ontwikkelde hij onder meer interesse in de Islam. "Dan raak je in gesprek met elkaar daarover. Ik kende de islam eigenlijk alleen in negatieve zin, door het beeld wat er gecreëerd wordt. In de media zag ik vooral berichten over allemaal bomaanslagen waarbij mensen ’Allahoe akbar’ riepen. Daar schrik je van als je het geloof niet kent, dan krijg je een raar beeld. Als niet-gelovige dacht ik meteen: wat is dit?"

Lees ook: Youtuber Salaheddine Benchikhi niet aaibaar genoeg voor NPO

Zijn gesprekken over het geloof ontstonden op een zeer spontane manier. "Je bent op stap met een groepje van vijf Marokkanen die opeens gaan bidden. Zo komt dat steeds dichterbij en vraag je bijvoorbeeld: ’Waarom moeten vrouwen bij jullie eigenlijk een hoofddoekje dragen?’ Gewoon uit interesse. Zo gaat dat balletje rollen en kom je steeds meer te weten. De grap is dat ik allemaal gebruiken zag die mij heel bekend voorkwamen. Ik heb van huis uit ook meegekregen dat je goed voor een ander moet zijn en alles met goede intenties moet doen. Dingen die ik al deed, vond ik weer terug in Islam. Zo kwam er meer interesse en ben ik me erin gaan verdiepen."

De zoektocht heeft Roelvink wat rust gegeven, maar de realityster heeft zich echter niet bekeerd tot de Islam. "Het zou verkeerd zijn om iets doen waar je diep in je hart niet in gelooft. Ik wil echt denken: ’Ja man, dit is het voor mij. Misschien is er wel een God die mij leidt en die besloten heeft: ik laat hem nu zien dat dit er is’." Om antwoorden te krijgen over het geloof zit Roelvink zelfs in een appgroepje met een imam.

Lees ook: Joram van Klaveren heeft spijt van tijd als antimoslim PVV-Kamerlid

Vorige week sprak de Marokkaans-Nederlandse vlogger Salaheddine Benchikhi ook al met Forum-leider Thierry Baudet over hetzelfde onderwerp. In dat optreden nam die het verrassend genoeg op voor moslims en de Islam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team