Zoeken

Marine El Himer bekeert zich tot de Islam

5 november 2022 - 17:00 - Cultuur

©

De Franse influencer en reality tv-ster Marine El Himer heeft de Marokkaanse nationaliteit aangenomen en zich tot de Islam bekeerd. "Een beslissing van de ziel, het hart en de geest", zegt haar tweelingzus Océane.

Op haar Instagram-account deelde Marine El Himer het nieuws met haar volgers. "Er zijn paden om alleen te bewandelen. Geen vrienden, geen familie, geen partners. Alleen jij en Allah. Sommigen van jullie weten dit. Maar velen vragen zich nog steeds af waarom ik me een paar maanden geleden tot de Islam heb bekeerd," schreef ze.

Lees ook: Influencer Marine El Himer viert Marokkaanse nationaliteit met groots vertoon (video)

"Degenen die mijn dagelijks leven volgen, weten hoe belangrijk het is om dit deel van mij, hoe intiem en persoonlijk ook, te delen met degenen die ik ben gaan beschouwen als mijn tweede familie: JIJ," ging de influencer verder. Ze legde uit dat het "een beslissing van de ziel, het hart en de geest" was. Ze voegde eraan toe dat de verandering haar met trots vervulde. "Ik wil dat je weet dat het geen schande is om je te bekeren tot een andere religie, welke dan ook. Het is een fundamenteel recht dat iedereen vrij moet kunnen uitoefenen", voegde de Frans-Marokkaanse eraan toe.

Lees ook: Marine El Himer heeft Marokkaanse identiteitskaart gekregen

Marine El Himer had in oktober op hetzelfde sociale netwerk aangekondigd dat ze de Marokkaanse nationaliteit had gekregen. Zij en haar zus Océane, die ook deelneemt aan reality-tv, zijn geboren in Bordeaux en hebben een Marokkaanse vader die ze niet kennen. "Eindelijk! Geduld en doorzettingsvermogen betalen zich uiteindelijk altijd terug, dus geloof altijd in jezelf, hoe moeilijk het ook is of hoeveel pijn je ook krijgt... Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken aan de mensen die mij tijdens dit proces hebben gesteund en begeleid. Ik ben trots op mijn Marokko en trots om een officiële Marokkaanse burger te zijn," schreef ze bij de foto waarop ze poseert met haar Marokkaanse identiteitskaart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team