Zoeken

Mekka helemaal leeg op eerste dag Ramadan (video)

27 april 2020 - 12:00 - Wereld

©

Op de eerste dag van de Ramadan bleef de Kaaba in de grote moskee van Saoedi-Arabië ongewoon leeg vanwege de coronavirus pandemie.

Slechts een klein aantal gelovigen waren aanwezig in de Al-Masjid al-Haram op de eerste dag van de heilige maand in Mekka.

De Ramadan verloopt dit jaar heel anders voor moslims, met name vanwege de sluiting van de moskeeën en het verbod op samenkomsten, waardoor ook geen gezamenlijke taraweeh-gebeden plaatsvinden. Vasters mogen dit jaar in de meeste landen ook geen iftars organiseren met de familie, buren of vrienden door de covid-19 pandemie. Ook in Saoedi Arabië.

Koning Salman van Saoedi-Arabië, benadrukte dat het leven en de gezondheid van de burgers het belangrijkste was maar betreurde de afwezigheid van collectieve gebeden die de maand Ramadan kenmerken.

In Saoedi-Arabië werden namelijk net zoals in Marokko gebeden in moskeeën verboden en werd ook een avondklok ingesteld. Slechts een klein groepje moslims omringd door de veiligheidsdiensten werd op de eerste dag van de Ramadan in de Grote Moskee in Mekka toegelaten om te bidden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team