Zoeken

Ramadan 2020 tijdens coronacrisis: dit verandert

23 april 2020 - 15:50 - Marokko

©

De coronavirus pandemie woedt in bijna alle landen in de wereld en zal tijdens de Ramadan enkele tradities in de weg staan, zoals familiebijeenkomsten en de gezamenlijke taraweeh-gebeden.

De maand Ramadan begint naar verwachting op vrijdag 24 april 2020 in Marokko, net als in Nederland, België en de rest van Europa.

Volgens de islamitische organisaties in Europa zal de coronavirus epidemie geen effect hebben op het vasten. Gelovigen die in staat zijn om te vasten moeten dat ook doen, zegt de Franse moslimraad CFCM.

Wat wel verandert zijn de samenkomsten, liefdadigheidsacties en gezellige Ramadan avonden. Moskeeën en liefdadigheidsinstellingen organiseren gewoonlijk tijdens het vasten iftars voor de minderbedeelden of met vertegenwoordigers van de andere religies. Dat kan dit jaar niet.

In Frankrijk stelt de CFCM dat in plaats van de iftars maaltijden zullen worden uitgedeeld aan de meest arme bevolkingslagen.

Moslims worden in Nederland, België of nog Frankrijk, maar ook in Marokko aangemoedigd om thuis te blijven tijdens de Ramadan en de iftars en gebeden enkel te delen met familieleden die onder hetzelfde dak wonen. Het is volgens de moslimautoriteiten namelijk "de enige verantwoordelijke houding die tijdens de epidemie voldoet aan de principes en waarden van de Islam".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team