Zoeken

Ramadan: controverse rond paasontbijt in school Purmerend

7 april 2022 - 16:20 - Wereld

©

Vorige week meldde de openbare basisschool de Nieuwe Wereld in Purmerend, dat ze van plan waren om het paasontbijt dit jaar te vervangen door leuke en verbindende activiteiten, omdat een deel van de kinderen deelneemt aan de Ramadan. Dit leverde een storm aan reacties op, waardoor het paasontbijt toch doorgaat.

Basisschool de Nieuwe Wereld was van plan het paasontbijt te schrappen, omdat "het aan zijn doel voorbij schiet, namelijk de onderlinge verbinding vergroten". Ze zouden die gezamenlijke verbondenheid willen bevorderen door activiteiten te organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Maar dat is niet goed is overgekomen.

Lees ook: Steeds meer niet moslims vasten mee met collega’s in Nederland

De school voerde daarom gesprekken met ouders, als de vertegenwoordigers in de medezeggenschapsraad. Daaruit bleek dat de intentie wel werd gewaardeerd, maar dat het wegvallen van het paasontbijt niet de juiste manier is om dit te doen. Het paasontbijt gaat nu toch gewoon door.

Lees ook: Ramadan Nederland: meer kant-en-klaar, vegan en healthy

In De Kwestie, een rubriek in De Telegraaf waarin prangende kwesties uit de actualiteit worden behandeld, schreven opiniemakers Henna Maryam Ikhlaf en Sujet Shams, dat het Paasfeest op scholen, ongeacht de Ramadan, moet blijven plaatsvinden. Daarnaast vinden ze wel dat er ook meer aandacht moet worden geschonken aan het Suikerfeest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team