Zoeken

Radiopresentator Momo betaalt hoge prijs voor grap

27 maart 2024 - 23:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse radiopresentator Mohamed Bousfiha, beter bekend als Momo, is dinsdag gedagvaard voor de rechtbank in Casablanca. Hij wordt beschuldigd van het verspreiden van valse informatie tijdens een live-uitzending.

Momo en twee andere betrokkenen verschenen dinsdag voor de procureur, meldt Barlamane. De aanklacht luidt dat Momo bewust een diefstal enscèneerde in zijn radioprogramma. Tijdens de uitzending beweerde Momo dat hij getuige was van een straatroof. Dit nepnieuws werd vervolgens urenlang door verschillende media overgenomen, totdat de autoriteiten bevestigden dat het om een verzonnen verhaal ging.

Lees ook: Diefstal op Hit Radio echt of nep? Politie onderzoekt presentator Momo

Het Openbaar Ministerie startte een onderzoek naar "aangifte van een fictief misdrijf", "verspreiding van valse informatie via computersystemen" en "belediging van een openbare instelling".

Lees ook: Momo en Rachid Allali clashen op sociale media

De bevindingen van dit onderzoek werden op 25 maart overgemaakt aan de rechtbank. Momo riskeert zware straffen indien de mediaregulatiewaakhond een procedure tegen hem start. Na betaling van een borgsom van 100.000 dirham werd hij vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team