Zoeken

Sultana veroordeeld in zaak tegen Dounia Batma

11 mei 2024 - 20:00 - Cultuur

©

Het hof van beroep in Marrakech heeft Sihame Badda, beter bekend als "Sultana", veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden.

Sultana, styliste en eigenaresse van een kledingwinkel in Marrakech, werd schuldig bevonden aan smaad en het verspreiden van valse informatie over de zussen Ibtissam en Dounia Batma. Naast de gevangenisstraf moet ze de zussen ook een schadevergoeding van 10.000 dirham betalen.

Lees ook: Dounia Batma wint zaak tegen Sultana

De uitspraak komt voort uit een klacht die Ibtissam en Dounia Batma in 2019 indienden tegen Sihame Badda, Mohamed Madimi en Saïda Charaf. De zussen beschuldigden hen van het schenden van hun privacy, smaad en het verspreiden van valse informatie.

De zaak is gerelateerd aan de beruchte "Hamza Mon BB"-affaire, waarin Dounia Batma werd beschuldigd van het hebben van een buitenechtelijk kind met de Marokkaanse zanger Hamza El Guerwani. De beschuldigingen bleken later onwaar te zijn. Dounia Batma zit momenteel een gevangenisstraf uit in dezelfde zaak.

Lees ook: Hamza mon bb: Aicha Ayach claimt onschuld

De zussen Batma hebben in augustus 2023 ook een klacht ingediend tegen Saïda Charaf en de influencer "Reda Ouled Chinwiya" (Rida Bouzidi) wegens smaad, laster en chantage.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team