Zoeken

Diefstal op Hit Radio echt of nep? Politie onderzoekt presentator Momo

27 maart 2024 - 12:00 - Cultuur

©

De politie in Casablanca onderzoekt een vermeende misdaad die live werd uitgezonden op Hit Radio. Radio-presentator Mohamed Bousfiha, beter bekend als Momo, bood een luisteraar die beweerde beroofd te zijn, een nieuw mobiel aan. Maar nu blijkt dat de hele zaak in scène was gezet.

De luisteraar belde tijdens Momo’s show en vertelde dat hij tijdens het rijden in Casablanca door een motorrijder van zijn telefoon was beroofd. Momo, geraakt door het verhaal, stelde de man voor om naar de radiostudio in Rabat te komen voor een nieuwe gsm.

Lees ook: Momo en Rachid Allali clashen op sociale media

De video van de scène ging viraal en bereikte bijna een miljoen views. De snelle reactie van Momo en de emotionele impact van het verhaal werden echter al snel bekritiseerd. Sommigen beschuldigden Momo van het ensceneren van de misdaad om de kijkcijfers te verhogen.

De politie van Casablanca nam de zaak serieus en startte een onderzoek. Daaruit bleek dat de luisteraar een valse identiteit had gebruikt en dat de diefstal in scène was gezet met behulp van een medeplichtige. De medeplichtige, een bekende recidivist, is gearresteerd.

Lees ook: Saïd Taghmaoui en Momo Bousfiha ruziën op Instagram

Of Momo ook vervolgd zal worden is nog onduidelijk. De politie doet nog steeds onderzoek om te bepalen of hij op de hoogte was van de valse aangifte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team