Zoeken

Racistische uitlatingen tijdens voetbalwedstrijd in Marokko

10 februari 2021 - 14:00 - Sport

©

De Sengalese coach Moussa Ndao van voetbalclub AS Salé is afgelopen zaterdag het slachtoffer geweest van racistische beledigingen tijdens een voetbalwedstrijd tegen Racing Casablanca. De Marokkaanse voetbalbond FRMF wil een onderzoek starten en gepaste maatregelen treffen tegen de dader.

Het incident vond plaats in de twintigste minuut van de wedstrijd tussen Racing Casablanca en AS Salé tijdens het Botola Pro Inwi kampioenschap. De trainer liep geïrriteerd naar de tribune waar RAC-functionarissen zaten. Eén van hen zou toen racistische uitlatingen hebben gedaan. Ndao werd door omstanders tegengehouden. In de 22ste minuut ontving hij een rode kaart.

Na de wedstrijd heeft de leiding van RAC een onderzoek verricht en naar de aanwezigen geluisterd. De club heeft daarna besloten om de RAC-functionaris te ontslaan wegens racistische beledigingen aan het adres van Ndao. De club heeft tevens excuses aangeboden aan de coach. Hij antwoordde dat het "iets was om te vergeten". "De spelers van AS Salé wilden de wedstrijd verlaten, maar ik hield hen tegen en stond erop dat ze verder zouden gaan met de wedstrijd," zegt Moussa Ndao.

Verschillende voetbalspelers hebben hun steun aan het slachtoffer betuigd en eisen dat er maatregelen worden genomen tegen de persoon die de racistische uitlatingen heeft gedaan.

Voor de Marokkaanse voetbalbond FRMF is deze zaak nog niet gedaan. Zij gaan onderzoeken wat er precies is gebeurd. In een persverklaring heeft het Nationaal Professionele Voetbal League (LNPF) tevens aangekondigd dat ze het incident aan het ethisch comité willen voorleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team