Zoeken

Real Madrid-speler Vinicius Junior: racisme in Spanje, liefde in Marokko

14 februari 2023 - 21:00 - Sport

©

De Braziliaanse aanvaller Vinicius Junior van Real Madrid, werd na afloop van de wedstrijd tegen Al Hilal in de finale van de Club World Cup in Marokko, toegejuicht door de Marokkaanse fans. De speler, die in Spanje herhaaldelijk het slachtoffer was racistische beledigingen door Spaanse fans, was geraakt door het gebaar van liefde vanwege de Marokkanen.

"Dank je, Marokko. Ik zag jullie passie tijdens het WK, maar om fans als jullie aan mijn zijde te hebben was iets heel bijzonders. Real Madrid is een wereldwijde club. Wij zijn Afrika, Azië en Europa... En de wereldkampioenen!" schreef Vinicius Junior op Twitter na de 5-3 overwinning van zijn club op Al Hilal in de finale van de Wereldbeker voor clubs in Tanger.

Lees ook: Celstraffen voor racistische aanvallen op supporters Marokko

De Braziliaanse spits scoorde twee keer en won zijn tweede Club World Championship titel. Hij werd aan het einde van de wedstrijd gevierd door de Marokkaanse fans, in tegenstelling tot sommige Spaanse fans die de gewoonte hebben om racistische aanvallen tegen hem te lanceren in La Liga. Op 7 februari werden hem opnieuw racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd tijdens een wedstrijd in Mallorca. Online doken er beelden op waar de fans van Mallorca Vinícius "een aap" noemden.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond hekelt racisme tijdens CHAN in Algerije (video)

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar verschillende racistische incidenten waarvan Vinicius Junior de afgelopen maanden het doelwit is geweest. La Liga heeft al zes klachten ingediend over racistische beledigingen. Daarvan zijn er drie afgewezen en twee in behandeling genomen door de rechtbanken van Valladolid, waar de speler in december werd beledigd door fans van Racing Valladolid en in Madrid, waar fans van Atletico Madrid in september racistische toespraken hielden voorafgaand aan een competitiewedstrijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team