Zoeken

Brits voetbalelftal zal veld verlaten in geval van racisme

11 oktober 2019 - 13:10 - Sport

©

Engeland speelt vrijdag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Tsjechische Republiek in Praag. Door het toenemend aantal racistische incidenten tijdens wedstrijden hebben de Britse spelers al laten weten dat ze het veld zullen verlaten in geval van racisme.

Tijdens de Premier League wedstrijden werden in de afgelopen weken herhaaldelijk racistische incidenten gemeld. Als gevolg daarvan werd reeds besloten om de wedstrijd van Engeland tegen Bulgarije volgende week dinsdag achter gesloten deuren te spelen.

De spelers van het Brits elftal gaan nog iets verder en hebben besloten om het veld te verlaten en de wedstrijd te stoppen in geval van racistische incidenten tijdens de komende duels.

Tammy Abraham, aanvaller van Chelsea, bevestigde de informatie. "Als het één van ons overkomt dan overkomt het ons allemaal", verklaarde de speler. Aanvoerder Harry Kane sprak ook met de media over het besluit van zijn team. "Als we niet gelukkig zijn, als een speler niet gelukkig is, verlaten we allemaal het veld."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team