Zoeken

Te kleine Rachid is gezicht van buschauffeurscampagne De Lijn

25 december 2021 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De 50-jarige buschauffeur Rachid Agnaou uit het Belgische Zelzate, werd door busmaatschappij De Lijn afgekeurd omdat hij kleiner is dan 1,60 meter. Maar hij kan nu toch met een bus rijden, omdat hij is aangenomen door een onderaannemer van De Lijn. Hij is zelfs het gezicht geworden van een reclamecampagne voor rijopleidingen met de bus.

Rachid Agnaou werd door busmaatschappij De Lijn afgekeurd omwille van zijn 1,46 meter, omdat je minimum 1,60 meter lang moet zijn om achter het stuur te mogen zitten. Maar dat weerhield hem er niet van om te blijven streven naar zijn doel. Hij kon uiteindelijk aan de slag bij Ganda Cars in Wondelgem, een onderaannemer van De Lijn. "Ik rij al zes jaar met de bus, vooral toeristische opdrachten: mensen naar skigebieden vervoeren bijvoorbeeld. Door de coronapandemie raakte ik echter mijn job kwijt," zegt hij in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

Rachid is Ganda Cars in Wondelgem dankbaar dat hij er mag werken en zijn collega’s zijn ook blij met hem. "Wij werken met twee busconstructeurs en hebben een bus waarmee Rachid perfect kan rijden. Hij is supervriendelijk en wordt heel gewaardeerd bij zijn collega’s", klinkt het bij Ganda Cars.

Lees ook: Abdelali Bentohami: van jeugdspeler bij Ajax tot chirurg

Agnaou is ook nog eens het gezicht geworden van een promotiefilmpje om buschauffeur te worden van BeChauffeur.be, een rijschool voor bussen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team