Zoeken

Marokko heeft één van de mooiste dorpen ter wereld

21 maart 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een Marokkaans dorp behoort tot de top 23 van mooiste dorpen ter wereld. Dit blijkt uit een ranglijst van een gespecialiseerd Amerikaans tijdschrift.

Moulay Idriss Zerhoun in Marokko staat op de 14e plaats in de lijst van de 23 mooiste dorpen ter wereld, samengesteld door Travel+Leisure, een toonaangevend Amerikaans tijdschrift in de toerismebranche. Gordes (Frankrijk) is uitgeroepen tot het mooiste dorp ter wereld vanwege zijn charme. "Gordes heeft de neiging om tijdens de zomermaanden druk bezocht te worden door toeristen. Maar kunnen we bezoekers die de magie van één van de mooiste dorpen van Frankrijk, zo niet de wereld, willen beleven, echt de schuld geven?", schrijft het tijdschrift.

Lees ook: Marokko in top 10 mooiste bestemmingen in 2023

Moulay Idriss Zerhoun is een klein stadje gelegen in de regio Meknes-Tafilalet in Marokko, ongeveer 20 kilometer ten noordwesten van Meknes. De stad is vernoemd naar Moulay Idriss I, de oprichter van de Idrisside-dynastie en de eerste moslimheerser van Marokko.

Het stadje staat bekend om het mausoleum van Moulay Idriss I, een belangrijke bedevaartplaats voor moslims. Het wordt beschouwd als één van de belangrijkste spirituele locaties van het land. Veel bezoekers bezoeken elk jaar het mausoleum.

Lees ook: Twee Marokkaanse dorpen bij mooiste ter wereld

Naast het mausoleum staat Moulay Idriss Zerhoun ook bekend om zijn smalle en kronkelige straatjes, witte huizen en rustige sfeer. De stad is gebouwd op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en vruchtbare pleinen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team