Zoeken

Marokko gaat 20 nieuwe ziekenhuizen bouwen

7 november 2020 - 19:00 - Marokko

©

Marokko gaat volgend jaar 20 nieuwe ziekenhuizen bouwen. Dit werd bekend gemaakt door de minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb. De uitbreiding van het aantal ziekenhuizen is mogelijk gemaakt door de verhoging van het budget van het ministerie.

Volgens de minister zal het budget worden besteed aan personele middelen, capaciteitsopbouw van het gezondheidssysteem, planning, programmering en coördinatie, reproductieve gezondheid, gezondheid van moeder en kind en mensen met specifieke behoeften. Ook is er ruimte op de begroting voor epidemiologische monitoring, gezondheidsbeveiliging, ziektepreventie en -bestrijding, eerstelijnsgezondheidszorg, evenals het onderhoud van gezondheidsinfrastructuur en -apparatuur, meldt MAP.

De openbare en universitaire ziekenhuizen hebben meer dan zeven miljoen diensten aangeboden, als onderdeel van de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus. Khalid Ait Taleb liet weten dat de hervorming van het gezondheidsstelsel zich zal richten op de versterking van overheidsinvesteringen en publiek-private samenwerking, de bevordering van de nationale geneesmiddelenindustrie, institutionele hervormingen en het proactief beheer van gezondheidsprogramma’s, die vallen binnen het kader van het actieprogramma 2021. Concreet moet de hervorming leiden tot een verhoging van de klinische capaciteit met bijna 2260 bedden, de heropbouw van het Ibn Sina-ziekenhuis in Rabat, de bouw van acht provinciale ziekenhuizen, een regionaal ziekenhuis en elf lokale ziekenhuizen.

Verder benadrukte de minister dat het landelijke zorgaanbod is versterkt om ziekenhuizen in staat te stellen om duizenden mensen die besmet zijn met het coronavirus te kunnen verzorgen. Ook benoemde Ait Taleb de toename van het aantal laboratoria om Covid-19-screeningtests uit te voeren, evenals de deelname van Marokko aan klinische onderzoeken om een vaccin tegen het virus te ontwikkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team