Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in zaak rond satanische rituelen in Tanger

8 november 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Tanger houdt een complexe rechtszaak rond beschuldigingen van pedofilie en satanische rituelen de gemoederen bezig. Twee kinderen, nu 11 en 9 jaar oud, beschuldigen hun moeder en enkele naasten van verkrachting en seksueel misbruik. De zaak wordt sinds mei door het Hof van Beroep in Tanger behandeld.

Het Hof van Beroep heeft recent een aanvullend medisch-psychologisch onderzoek bevolen, meldt Al Akhbar. Dit onderzoek moet binnenkort plaatsvinden waarna de psycholoog een rapport zal opstellen voor het gerecht. De bedoeling is om een gedetailleerder beeld te krijgen van de verklaringen die de broers hebben afgelegd bij de gerechtelijke politie, de onderzoeksrechter en tijdens de zittingen in de rechtbank.

Lees ook: Italië: Marokkaanse die in 2003 verdween door satanisten vermoord

De vader van de kinderen, die zijn vrouw beschuldigt van seksueel misbruik, heeft aangifte gedaan op basis van de getuigenissen van zijn zoons. Zij verklaarden dat zij gedwongen werden om getuige te zijn van seksuele orgieën in hun eigen huis in Tanger en op andere locaties, en zouden eveneens satanische rituelen hebben bijgewoond, georganiseerd door hun moeder, de echtgenoot van hun grootmoeder en een tiental andere mensen. Volgens de jongens werden zij gedurende meerdere maanden misbruikt in afwezigheid van hun vader. De zaak kwam in 2020 aan het licht.

De verdachten – waaronder de moeder van de kinderen, een taxichauffeur, een ondernemer in de bouwsector en een andere vrouw – stellen elkaar niet te kennen en ontkennen elke betrokkenheid bij seksuele delicten. De vader blijft bij zijn aanklacht en beweert dat zijn vrouw gebruikmaakte van zijn afwezigheid om het gebouw, dat hij verhuurt en waar zij woonden, om te vormen tot een bordeel. De vader werkte toen in Nador.

Lees ook: Marokkaanse man verdacht van duivelaanbidding mag niet trouwen

In eerste aanleg is de moeder van de jonge slachtoffers veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens verkrachting van haar kinderen. Tegen de andere verdachten werden van enkele maanden tot vijf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf uitgesproken. Vier verdachten werden na de uitspraak in eerste aanleg in hechtenis genomen. De anderen wachten de behandeling van de zaak in beroep vrij af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team