Zoeken

Rabat host militaire bijeenkomst "Africa Endeavor 2021"

22 augustus 2021 - 10:00 - Marokko

©

Op initiatief van de Royal Armed Forces en het United States Africa Command (AFRICOM) is van 16 tot en met 19 augustus 2021 in Rabat het jaarlijkse inter-leger conclaaf "Africa Endeavor 2021" gehouden.

Tijdens dit symposium, dat werd bijgewoond door een twintigtal Afrikaanse landen en verschillende Afrikaanse en internationale organisaties, bespraken de deelnemers communicatiestrategieën en mogelijkheden om de opleiding en ontwikkeling van de capaciteiten van de strijdkrachten voor communicatie en voor interoperabiliteit te verbeteren, zo meldt MAP.

Volgens een samenvattende nota die na afloop van dit evenement openbaar werd gemaakt, is de bijeenkomst het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten en werd georganiseerd in uitvoering van instructies van Koning Mohammed VI.

Bij deze gelegenheid benadrukte luitenant-kolonel Adil Allali, hoofd van de afdeling Bescherming van Informatie- en Communicatiesystemen van de Communicatie-inspectie van de Generale Staf van de FAR, dat de editie van dit jaar tot doel heeft om "de interoperabiliteit van de informatie- en communicatiesystemen van de strijdkrachten van Afrikaanse landen verder te ontwikkelen en om hun cyberveiligheid te versterken. Hij voegde eraan toe dat "Marokkaanse en buitenlandse deskundigen en specialisten presentaties verzorgden om de verschillende facetten van interoperabiliteit en cyberveiligheid van militaire informatie- en van communicatiesystemen te belichten, met het oog op de uitwisseling van ervaringen en expertise".

Kolonel Jesse Phillips, directeur van de commando-, controle-, communicatie- en informatiesystemen van AFRICOM, benadrukte dat dit "uitzonderlijke" evenement als doel heeft om "onze partners te ondersteunen bij de verbetering van hun defensiecapaciteiten". Hij merkte ook op dat het verbeteren van de interoperabiliteit van systemen "essentieel" is voor het succes van militaire partnerschappen in heel Afrika en voor het behoud van de veiligheid en stabiliteit in de regio.

Bladna.nl