Zoeken

Gezamenlijke militaire oefening Marokko - Verenigde Staten

25 september 2021 - 10:40 - Marokko

©

De Royal Armed Forces (FAR) nemen momenteel deel aan een gecombineerde oefening voor de bestrijding van rampen "Marokko-Mantlet 2021", samen met de US Utah National guard. De oefening is op 13 september begonnen en eindigt op 26 september.

"Op hoge instructie van Koning Mohammed VI, Opperste Leider en Chef van de Generale Staf van de Koninklijke Strijdkrachten en in het kader van het partnerschap tussen FAR en de US Utah National guard, organiseert de Reddingsbrigade een gecombineerde rampenbestrijdingsoefening "Marokko-Mantlet 2021", aldus kolonel Ahmed El Ghanami, commandant van de Reddings- en Bergingseenheid van de Royal Armed Forces. Via de oefening kan het Marokkaans leger deskundigheid en ervaring uitwisselen met de Amerikanen op het gebied van rampenbeheersing, zoals bij industriële branden, overstromingen, ontruimingen en chemische-, biologische-, radiologische- en nucleaire bescherming.

Het project "Marokko-Mantlet 2021" gaat door in twee fasen. Tijdens de eerste fase, die van 13 tot 15 september plaatsvond in de reddingseenheid van Kenitra, kregen de deelnemers presentaties over gemeenschappelijke procedures voor het beheer van rampen en de bijdrage van de verschillende hulpverleners van het leger in geval van rampen.

De tweede fase, die van 20 tot 24 september in de militaire haven van Ksar Sghir plaatsvindt, is gewijd aan praktische oefeningen met betrekking tot verschillende reddings- en bergingstechnieken. Vertegenwoordigers van de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië, Mauritanië, Senegal, Niger, Burkina Faso en Djibouti, nemen als waarnemers deel aan de oefening, die een enorme explosie simuleert in een opslagplaats voor chemische en explosieve stoffen, met een aanzienlijke menselijke en materiële schade tot gevolg.

"De oefening is voor ons een gelegenheid om onze capaciteiten verder te ontwikkelen en tegelijk de Marokkanen aan te moedigen en te helpen bij de opleiding van hun krachten, waardoor zij hun leiderschap zullen kunnen versterken, niet enkel in de Maghreb en op het Afrikaanse continent, maar ook in het Middellandse Zeegebied," zei generaal-majoor Michael J. Turley van de Utah National Guard. Hij prees ook de "sterke" relatie tussen de Verenigde Staten en de staat Utah met Marokko en de Royal Armed Forces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team