Zoeken

Onderzoekers willen Marokkaanse coronavaccin

20 juni 2021 - 12:40 - Marokko

©

Specialisten op vlak van gezondheid en biomedisch onderzoek in het koninkrijk benadrukten dinsdag de mogelijkheid voor Marokko om een coronavaccin te vervaardigen in Marokkaanse laboratoria. Dit gebeurde tijdens een wetenschappelijke bijeenkomst die in Rabat werd gehouden in aanwezigheid van deskundigen en specialisten uit verschillende landen van de wereld.

Het is noodzakelijk om in Marokko vaccins tegen Covid-19 te ontwikkelen en te produceren en om het land op te zetten als een "biotechnologische pool op regionaal en continentaal niveau", betogen de onderzoekers tijdens een wetenschappelijke bijeenkomst met als thema: "Welke post-Covid-19 strategie: naar de ontwikkeling van een vaccin in Marokko?".

Volgens de deelnemers zal het initiatief de Marokkaanse markt in staat stellen om de vaccins onder betere voorwaarden te verkrijgen, met name wat de kost en de tijd betreft. Volgens professor Azeddine Ibrahimi, directeur van een biotechnologisch laboratorium, is Marokko in staat een dergelijk geneesmiddel te ontwikkelen, ondanks de dure kostprijs van het proces, meldt Assabah. De krant voegt eraan toe dat professor Ibrahimi voor de verwezenlijking van dit project rekent op partnerschap en samenwerking tussen wetenschappers, onderzoekers en farmaceutische bedrijven in Marokko.

Lees ook: Een 100% Marokkaanse coronatest

Om de verspreiding van het coronavirus in Marokko tegen te gaan, was het noodzakelijk een niet-medische strategie te volgen, hoofdzakelijk gebaseerd op de naleving van preventieve maatregelen en social distancing, respect voor het door het land goedgekeurde sanitaire protocol en de implementatie van de vaccinatiecampagne, benadrukte de directeur van het biotechnologisch laboratorium tijdens de vergadering. "Hierdoor heeft het land geleidelijk aan de doelstellingen van stabiliteit van de epidemische situatie kunnen bereiken", aldus Azeddine Ibrahimi.

Ter gelegenheid van deze wetenschappelijke bijeenkomst hebben deskundigen en specialisten uit verschillende landen van de wereld, ervaringen op het gebied van biotechnologie bij de ontwikkeling en productie van vaccins belicht. De wetenschappers zijn afkomstig uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Frankrijk, Egypte, Saoedi-Arabië, Nigeria en Marokko.

De wetenschappelijke bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met de Marokkaanse Vereniging voor Spoedeisende Geneeskunde en de Marokkaanse Vereniging voor Reanimatie, Anesthesie en Pijnbehandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team