Zoeken

Raad voor wereld-Marokkanen bekritiseert uitwisseling financiële gegevens

17 april 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De secretaris-generaal van de Raad van de Marokkaanse Gemeenschap in het buitenland (CCME), Abdellah Boussouf, heeft zijn afkeuring laten blijken van de Marokkaanse ondertekening van internationale verdragen die de uitwisseling van de bankgegevens van wereld-Marokkanen met het buitenland mogelijk maken. Hij vindt dat de Marokkaanse regering niet genoeg heeft nagedacht over de nadelige gevolgen voor de Marokkanen die in het buitenland wonen.

Door de uitwisseling van de bankgegevens en gegevens over onroerend goed, riskeren wereld-Marokkanen in verschillende Europese landen in de toekomst te worden beboet. Boussouf denkt dat de regering-El Othmani niet over genoeg kennis beschikt met betrekking tot deze kwestie om de juiste beslissing te nemen, meldt de krant Assabah.

"Misschien wist de regering niet wat de gevolgen van deze overeenkomst waren voor de situatie van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland. Omdat de premier, alvorens over te gaan tot de goedkeuring en de sluiting van deze overeenkomst, geen onderzoek heeft uit laten voeren naar de impact ervan op het bedrijfsleven en de wereld-Marokkanen," zei de leider van de CCME.

Volgens Boussouf zouden leden van de Marokkaanse regering de CCME vaker moeten raadplegen. De raad heeft verschillende studies verricht naar de gevolgen van de gegevensuitwisseling voor wereld-Marokkanen. Boussouf meent dat er alleen een effectief openbaar beleid kan worden gevoerd door middel van sociologisch onderzoek in het veld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team