Zoeken

PJD wil duidelijkheid over uitwisseling bankgegevens van wereld-Marokkanen

8 april 2021 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De PJD-fractie in de Tweede Kamer roept de Commissie Financiën en de Marokkaanse regering op om duidelijkheid te geven over de uitwisseling van de bankgegevens van wereld-Marokkanen met belastingdiensten in het buitenland. Er is veel onrust ontstaan over een nieuwsbericht waarin stond vermeld dat deze gegevens vanaf september van dit jaar gedeeld gaan worden.

De voorzitter van de PJD-fractie, Mustapha Ibrahimi, heeft in een brief aan de voorzitter van de commissie Financiën van de Tweede Kamer gevraagd om een grondig onderzoek naar de uitwisseling van de fiscale gegevens van wereld-Marokkanen.

Ibrahimi wil dat de regering een overzicht geeft van de verdragen die er zijn gesloten met EU-landen over de informatie-uitwisseling en de regels die de belangen van de wereld-Marokkanen beschermen. De PJD-fractie wil dat de overheid met overtuigend bewijs komt dat artikel 214 van de financieringswet van 2020 wordt nageleefd. Volgens dit wetsartikel mogen bankgegevens van Marokkanen alleen onder zeer strikte voorwaarden worden vrijgegeven.

Het Directoraat-generaal Belastingen (DGI) heeft eind maart het nieuwsbericht over de uitwisseling van bankgegevens in een verklaring ontkracht. In het bericht werd gesuggereerd dat de informatie-uitwisseling in september 2021 zou beginnen in het kader van het BEPS verdrag waar Marokko in 2019 zijn handtekening onder heeft gezet. "Het doel van het BEPS verdrag betreft niet de automatische uitwisseling van informatie. Marokko is niet gebonden aan enige toezegging om gedurende het jaar 2021 automatisch informatie uit te wisselen voor belastingdoeleinden ", verklaarde het DGI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team