Zoeken

QS World Ranking noemt beste universiteit van Marokko

13 juni 2022 - 19:00 - Cultuur

©

De editie 2023 van de QS-ranglijst van de beste universiteiten ter wereld is woensdag bekendgemaakt. Een Marokkaanse universiteit staat op de 32e plaats in Afrika.

Marokkaanse universiteiten blijven stijgen op internationale ranglijsten. Volgens de nieuwe QS Rankings 2023 behoort de Mohammed V Universiteit in Rabat tot de 1418 beste universiteiten ter wereld.

Lees ook: Dit zijn de beste Marokkaanse universiteiten

Het Afrikaanse continent is met 32 universiteiten echter nog steeds het minst vertegenwoordigd op deze ranglijst, ook al is er een verbetering van de 31e naar de 32e plaats.

Volgens QS behoudt de universiteit van Kaapstad haar eerste plaats op de ranglijst. Op de tweede plaats staat Johannesburg. De American University of Cairo in Egypte keert terug naar de derde plaats die ze in 2021 verliet.

Lees ook: Marokko: helft studenten verlaat universiteit zonder diploma

Er werd gekeken naar de academische reputatie van de universiteiten (40%), de reputatie en de inzetbaarheid van afgestudeerden (10%), de verhouding tussen studenten en professoren (20%), wetenschappelijke publicaties (20%), het aandeel internationale professoren (5%) en internationale studenten (5%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team