Zoeken

Marokkaanse universiteiten laag in Times Higher Éducation 2021

5 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

Zes Marokkaanse universiteiten staan dit jaar in de Times Higher Education 2021, de ranglijst van beste universiteiten in de wereld. De ranking wordt elk jaar door het Londense blad Times Higher Education gepubliceerd.

Alle Marokkaanse universiteiten staan onderaan de ranking. De Sidi Mohamed Ben Abdellah universiteit in Fez staat op de 801e plaats en is daarmee de beste universiteit van Marokko.

Lees ook: Dit is de beste universiteit van Marokko volgens QS Arab Ranking

Verder in de ranking staan de Ibn Tofaïl universiteit in Kenitra, de Hassan 1ᵉʳ universiteit in Settat, de Hassan II universiteit in Casablanca, de Cadi Ayyad universiteit in Marrakech en de Mohammed V universiteit in Rabat.

De ranglijst wordt aangevoerd door Amerikaanse en Britse universiteiten, met Harvard op de eerste plaats. Daarna volgen de California Institute of Technology, Stanford, Cambridge, Massachusetts Institute of Technology, Princeton, Berkeley, Yale en de University of Chicago.

Lees ook: Marokko heeft oudste universiteit ter wereld

De ranking werd voor het eerst in 2004 gepubliceerd en omvat 1662 universiteiten in 99 landen. Om de lijst op te stellen werd rekening gehouden met dertien indicatoren gegroepeerd in vijf categorieën: de werkomgeving (30%), het aantal en de omvang van onderzoeken (30%), de invloed van de onderzoeken (30%), de internationale reputatie van hoogleraren (7,5%), studenten en onderzoekers, en connecties met bedrijven (2,5%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team