Zoeken

Spaanse Premier woensdag in Marokko

2 oktober 2012 - 11:32 - Marokko

©

Spaanse Premier Mariano Rajoy brengt woensdag, samen met een aantal van zijn ministers, een bezoek aan Marokko. Hij zal er deelnemen aan de 10e zitting van het Spaans-Marokkaanse commissie. Verschillende protestacties tegen de Spaanse bezetting van Marokkaanse gebieden worden op dezelfde dag verwacht.

Tijdens de bijeenkomst zullen de twee landen de bilaterale economische en commerciële betrekkingen, illegale immigratie, de strijd tegen de drugshandel en veiligheidsvragen bespreken.

Dezelfde dag gaan activisten van de Comité voor de Bevrijding van Sebta en Melilla een sit-in organiseren buiten het Spaanse consulaat in Tetouan. Ander NGO’s geven aan dat ze zich op het eiland Badis zullen begeven om de Spaanse bezetting aan de kaak te stellen.

Mariano Rajoy heeft tijdens de laatste vergadering van de Verenigde Naties, aan het Verenigd Koninkrijk gevraagd om een open en verantwoordelijk dialoog te starten over de soevereiniteit van Gibraltar. Spanje zelf weigert de kwestie te bespreken van Sebta en Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team