Zoeken

Programma Marokkaans-Nederlandse boer Ayoub deze maand op tv

8 december 2021 - 10:00 - Wereld

©

Op 21 december gaat KRO-NCRV van start met de televisieserie Boer Ayoub. Hierin is te zien hoe de jonge Ayoub Louihrani als Amsterdamse boer met Marokkaanse wortels, zijn droom om ooit een eigen melkveehouderij te hebben, waar probeert te maken.

Ayoub, de enige Marokkaans-Nederlandse boer van het land, is binnenkort te zien in zijn eigen zesdelige televisieprogramma. Daarin deelt de 23-jarige fellah zijn passie voor het boerenleven en kunnen kijkers ook zien hoe hij vorm geeft aan zijn droom om een eigen melkveehouderij op te starten.

Lees ook: Jonge boer Ayoub in nieuw televisieprogramma

Ayoub groeide op in Amsterdam-Oost en kreeg vorig jaar bekendheid door een reportage van NH Nieuws. Naar aanleiding daarvan nam KRO-NCRV contact op met hem en werd het in april van dit jaar duidelijk dat Ayoub een eigen programma zou krijgen. Sinds deze weken weten we dus ook wanneer we naar dit programma kunnen kijken, schrijft het AD.

Lees ook: Nijkerkse imker leerde het beroep van zijn grootvader in Marokko

Peter Kuipers, de directievoorzitter KRO-NCRV, zegt dat de gedrevenheid en het enthousiasme van Ayoub aanstekelijk is. "In een tijd waarin boeren het zwaar hebben, is het belangrijk om te laten zien dat deze jonge vent niets liever wil dan letterlijk met zijn voeten in de klei staan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team