Zoeken

Burgemeester Aboutaleb wil agenten uitrusten met paintballgeweer

20 januari 2022 - 11:00 - Wereld

©

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam laat onderzoeken of een paintballgeweer een toevoeging kan zijn aan de uitrusting van de politie in zijn stad. Hij reageert daarmee op de rellen van 19 november vorig jaar. Daarbij werden agenten en hulpverleners bekogeld met stenen en vuurwerk.

De Marokkaans-Nederlandse burgemeester begon dit jaar aan zijn derde ambtstermijn en werd ook uitgeroepen tot de beste burgemeester ter wereld. Maar zijn stad kreeg dit jaar ook te maken met heftige rellen. Hij overweegt de extra bewapening van agenten en probeert de minister van Justitie en Veiligheid warm te maken voor het idee van een paintballgeweer, schrijft het AD.

Lees ook: Burgemeester Aboutaleb schiet door rellen getroffen ondernemers te hulp

Eind december vorig jaar liet de politieleiding naar aanleiding van de rellen ook al weten een onderzoek te starten naar extra wapens, ook voor de Mobiele Eenheid. Politievakbond ACP riep de minister van Justitie op om meer zogenoemde niet-dodelijke geweldsmiddelen tot hun beschikking te stellen, zoals bijvoorbeeld de 40mm Specialty Impact Amunity.

Lees ook: Ahmed Aboutaleb op Expo 2020: "Voelde me thuis in Marokkaans paviljoen"

Een ander beschikbaar wapen is de FN 303, daarmee kan er een mengsel van verf en metaal of pepperspray worden afgeschoten. In België zijn hier al speciale eenheden mee uitgerust en ook de Marechaussee maakt gebruik van deze zogenaamde paintballgeweren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team