Zoeken

Verdwenen Naima Jillal waarschijnlijk dood

28 februari 2021 - 13:20 - Wereld

©

Naima Jillal alias ’Tante’ is sinds zondag 20 oktober 2019 vermist. Ze was volgens de politie één van de hoofdrolspelers bij de partij van bijna 3800 kilo cocaïne die op 1 juni 2016 in de Rotterdamse haven in beslag is genomen. Ook Roger ’Piet Costa’ P. en Mustapha ’Moes’ F. waren betrokken bij deze smokkel.

In mei 2016 waren twee containers vanuit Costa Rica onderweg naar Rotterdam. In één daarvan zat een lading cocaïne. Volgens de politie zou een corrupte douanier ervoor zorgen dat de containers niet fysiek gecontroleerd zouden worden, maar dat gebeurde wel. De politie in Rotterdam ontdekte in één van de containers ongeveer 3800 kilo cocaïne. Uit het politieonderzoek blijkt dat Naima Jillal betrokken was bij deze partij. "De Marokkaanse Naima, die afkomstig is uit Utrecht, is al jaren werkzaam binnen de cocaïnehandel," bericht het Team Criminele inlichtingen op 28 november 2017. "Naima heeft de contacten om lijnen op te zetten voor de grootschalige import van cocaïne", schrijft het AD.

De zaak loopt nu bij de rechtbank maar is nog niet toe aan inhoudelijke behandeling. Piet Costa wordt gezien als een grote cocaïnesmokkelaar en wordt er onder meer van verdacht de opdrachtgever te zijn voor de martelcontainers in Wouwse Plantage. Moes F. is een crimineel uit Amersfoort die ook wel ‘Moes No Limit’ wordt genoemd, naar zijn club in Zoetermeer. Hij zit momenteel in Marokko een celstraf uit voor zijn betrokkenheid bij een witwaszaak. De twee zouden in 2016 samen met Naima Jillal een crimineel trio hebben gevormd om grote partijen cocaïne in te voeren met hulp van corrupte douaniers in de haven van Rotterdam.

Jillal is voor zover bekend één van de weinige vrouwen die de top bereikte van de Nederlandse cocaïnehandel. Sinds 2014 komt haar naam voor in onderzoeken naar grootschalige, internationale drugshandel. Volgens een onbevestigd verhaal heeft ze verschillende investeerders in drugstransporten opgelicht en is ze daardoor in meerdere conflicten verzeild geraakt. Op 20 oktober 2019 werd ze rond half tien ’s avonds door een donkere auto opgehaald, sindsdien is ze spoorloos. De politie meldde dat er foto’s van een dode Jillal zijn opgedoken. Naima Jillal zou vorige maand 54 jaar zijn geworden, maar niemand denkt dat ze nog leeft.

Volgende week is er een tussentijdse zitting in de zaak rond de 3800 kilo cocaïne die in beslag genomen werd in de haven van Rotterdam. Moes en Piet Costa zijn verdachten maar Naima Jillal ontbreekt op het overzicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team