Zoeken

Marokko: eerste oogst legale cannabis is groot succes

19 maart 2024 - 19:00 - Marokko

©

De legalisering van cannabis in Marokko heeft zijn vruchten afgeworpen. De eerste oogst, geteeld in de Rif, heeft een verbluffende 294 ton opgeleverd, meldt het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisgerelateerde Activiteiten (ANRAC).

De oogst, afkomstig van 277 hectare landbouwgrond in Chefchaouen, Taounate en Al Hoceima, is het resultaat van de inspanningen van 32 coöperaties met in totaal 430 boeren. De opbrengsten variëren van 10 tot 27 kwintalen per hectare.

Lees ook: Historisch: Marokkaanse cannabis voor het eerst legaal naar Europa geëxporteerd

"Dit is een belangrijke stap voor Marokko," zegt het ANRAC in een persbericht. "De legalisering zette ons in staat om illegale teelten om te zetten in duurzame en waardevolle activiteiten, met nieuwe kansen voor boeren."

De legalisering, die in juni 2021 werd goedgekeurd, beoogt de productie en handel in cannabis te reguleren voor medicinale, farmaceutische en industriële doeleinden. In 2022 werd het ANRAC opgericht om de sector te controleren. De regulator verleent al licenties voor de teelt van cannabis. Dit jaar worden de aanvragen van 1500 boeren die zich in 130 coöperaties hebben verenigd bestudeerd. De teelt van het droogteresistente ras Beldia is deze maand gestart.

Lees ook: Al Hoceima bouwt industriezone voor cannabisverwerking

Naast het creëren van nieuwe inkomstenstromen voor boeren, streeft Marokko ernaar met de legalisering een plaats te veroveren op de wereldwijde cannabismarkt. Vorig jaar werden 54 exportvergunningen afgegeven. Er zijn twee operationele verwerkingsfaciliteiten en 15 cannabisproducten voor medicinale doeleinden zijn in aanvraag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team