Zoeken

Marokko zoekt Nederlandse investeerders voor legale cannabis

6 oktober 2023 - 11:00 - Marokko

©

Het Marokkaans Agentschap voor de Regulering van Cannabisgerelateerde Activiteiten (ANRAC) plant een prospectiereis naar Nederland met het doel investeerders aan te trekken voor de ontwikkeling van de legale cannabisindustrie in Marokko.

Tijdens deze missie zal ANRAC het potentieel van de productie en valorisatie van cannabis voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden presenteren aan Nederlandse investeerders. Het programma omvat B2B-ontmoetingen en bezoeken aan verwerkings- en productie-eenheden. Volgens verschillende rapporten zou de decriminalisering van cannabis in Marokko meerdere miljarden dirham aan investeringen kunnen aantrekken, wat aanzienlijke belastinginkomsten voor de staat zou opleveren, bericht Assabah.

Lees ook: Nederlandse premier Rutte deze week op officieel bezoek in Marokko

Wereldwijd genereert de legale cannabisindustrie een omzet van 13 miljard dollar, een cijfer dat naar verwachting in tien jaar tijd kan stijgen tot 233 miljard dollar. Gezien de potentiële economische voordelen hebben verschillende landen de teelt van deze plant legaal gemaakt. Marokko, dat onlangs de moedige stap heeft genomen om cannabis voor legaal gebruik te decriminaliseren, mikt op de inkomsten uit deze sector om de teeltgebieden in het noorden te bevorderen en te ontwikkelen.

Lees ook: Teelt cannabis voor medisch gebruik is een realiteit in Marokko

Op basis van schattingen van het dagblad zou Marokko, als het slechts 10% van de wereldmarkt voor legale cannabis zou weten te veroveren, een inkomstenstroom kunnen genereren van ongeveer 1,3 miljard dollar. De verwachting is dat het koninkrijk in de komende jaren zelfs 50% van de wereldmarkt in handen zou kunnen krijgen, wat zou resulteren in inkomsten van meer dan 50 miljard dirham.

Bladna.nl