Zoeken

Marokkaan Brahim Saadoun ter dood veroordeeld in Oekraïne

10 juni 2022 - 12:20 - Marokko

©

De jonge Marokkaan Brahim Saadoun en twee Britten die door het Russische leger in de zelfverklaarde republiek Donetsk in Oekraïne werden gevangen genomen, zijn ter dood veroordeeld.

Drie strijders, waaronder de Marokkaanse Brahim Saadoun, meenden dat zij een zaak aan het verdedigen waren waarin zij geloofden. Donderdag werden zij door de rechtbank van de separatistische autoriteiten in Donetsk ter dood veroordeeld als huursoldaten, aldus Russische persagentschappen.

Lees ook: Marokkaan staat terecht in Donetsk als Oekraïense strijder

"Het hooggerechtshof van de Volksrepubliek Donetsk heeft de Britten Aiden Aslin en Shaun Pinner en de Marokkaan Brahim Saadoun, die ervan beschuldigd worden als huurlingen aan de gevechten te hebben deelgenomen, ter dood veroordeeld," meldt het officiële Russische persagentschap TASS.

Lees ook: Marokkaanse pro-Oekraïne strijder riskeert doodstraf in Rusland

De drie veroordeelden gaan in beroep. Volgens het persagentschap hebben Brahim Saadoun en Shaun Pinner woensdag niet schuldig gepleit op beschuldiging van "huurling", maar gaven wel toe te hebben "deelgenomen aan de gevechten, die gericht waren op de machtsovername met geweld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team