Zoeken

Ramadan Marokko: regering moet in de buidel tasten

6 maart 2022 - 17:40 - Economie

©

Om de gevolgen van de prijsstijgingen te verzachten, overweegt de Marokkaanse regering bepaalde producten te subsidiëren. Daartoe is een dialoog geopend met de betrokken sectoren.

Aan het einde van de regeringsraad, die donderdag bijeenkwam, verzekerde regeringswoordvoerder Mustapha Baitas, dat de regering grote inspanningen levert om de gevolgen van de snel stijgende prijzen van bepaalde consumptieproducten voor de burgers te verzachten, met name in de post-corona periode en in het licht van de naderende Ramadan-maand.

Lees ook: Marokko: markten klaar voor Ramadan

De regering volgt de ontwikkelingen op de voet en hecht hier een groot belang aan. De kwestie stond op de agenda van de besprekingen tijdens de eerste ronde van de sociale dialoog met representatieve vakbonden, zei Baitas. Hij voegde eraan toe dat de sterke stijging van de brandstofprijs op de internationale markten is onderzocht, vooral nu deze de prijs van 120 dollar per vat heeft bereikt.

Bovendien heeft het toezicht op de prijzen en de bevoorrading van de markten, verschillende overtredingen aan het licht gebracht. Zo werden 1436 overtredingen vastgesteld in het kader van de controles die werden uitgevoerd op 45.069 verkooppunten, aldus de minister. Over 10 overtredingen bracht hij zelfs verslag uit aan de bevoegde officieren van justitie.

Lees ook: Ramadan Marokko: autoriteiten starten prijscontroles

De woordvoerder wees ook op de "onbegrijpelijke" stijging van de prijzen van een aantal essentiële producten, naast de vrachtprijzen, die met 600% tot 700% zijn toegenomen, en de schaarste van grondstoffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team