Zoeken

Marokko: schommelende dieselprijzen worden doorgerekend

10 maart 2022 - 17:00 - Economie

©

In Marokko moet een wetsontwerp over de indexering van de schommelingen van de dieselprijs worden opgesteld en in het parlement worden ingediend. In dit kader is deze week een ontmoeting gepland tussen de minister van Vervoer en vertegenwoordigers van de sector.

Deze week zullen de minister van Vervoer en de beroepsverenigingen alle aspecten van de indexering van de stijgende en dalende dieselprijzen bespreken. De vergadering zal naar verwachting leiden tot een wetsontwerp, meldt L’Economiste. Voor de uitvoering zal een technisch comité worden opgericht waarin de regering en de beroepsgroepen vertegenwoordigd zijn. Dit comité moet bespreken welke bepalingen in het wetsontwerp moeten worden opgenomen, hoe zij ten uitvoer moeten worden gelegd en welke instelling daarvoor verantwoordelijk moet zijn. Het wetsontwerp zal worden gebaseerd op een vierjarig project dat is voorgesteld door het Algemeen Verbond van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM).

Lees ook: Marokko: grote taxi’s mogen opnieuw 6 passagiers vervoeren

"De indexering van de dieselprijzen zal geen gevolgen hebben voor de begroting maar eerder belastinginkomsten opleveren voor het ministerie van Financiën. Daarnaast zal dit systeem de sector reguleren en de machtsverhouding in evenwicht brengen. Bovendien kan een wet altijd worden verbeterd als er wijzigingen nodig zijn, zoals in het geval van de wet inzake betalingstermijnen", aldus een woordvoerder van de Federatie van vervoer en logistiek. Zodra de wet is opgesteld, uitgevaardigd, afgekondigd en in werking is getreden, zal zij gevolgen hebben voor de koopkracht van de consumenten. Dit betekent dat schommelingen van de dieselprijzen aan de klanten zullen worden doorberekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team