Zoeken

Marokkaanse en Spaanse fans ontsnapten aan tragedie in Qatar

9 december 2022 - 12:00 - Sport

©

Het succesverhaal van de Atlas Leeuwen brengt een massa Marokkaanse fans samen in Qatar. Dat was ook het geval voor de achtste finale tegen Spanje. Op de Wereldbeker in Qatar zorgde dat voor een gespannen sfeer rond het uur van de aftrap. Net voor de aanvang van de wedstrijd Marokko-Spanje kwamen Spaanse en Marokkaanse fans in een stormloop terecht.

Doha is ternauwernood ontsnapt aan een soortgelijke tragedie als die in Seoel tijdens de viering van Halloween in oktober. Veel Marokkaanse en Spaanse fans zaten vast in een hek van kettingen, buiten het stadion Education City in Al Rayyan, Qatar, meldt International Business Times.

Lees ook: Grote politieaanwezigheid in België na zege Marokko op WK

De oproerpolitie had hen net teruggedrongen. In een door Daily Mail-correspondent Kathryn Batte gedeelde video zijn fans te horen die schreeuwen terwijl politiehonden uit de verte blaffen. Gelukkig konden ze door de spleten tussen het hek ademen, waardoor een mogelijke tragedie werd voorkomen. De redenen waarom de politie de fans wegduwde zijn nog niet bekend.

Lees ook: Emir Qatar dolblij met kwalificatie Atlas Leeuwen (video)

Na de stormloop werd ook politie te paard gezien die in het gebied patrouilleerde, terwijl veiligheidsagenten de kaartjes voor de wedstrijd Marokko-Spanje controleerden. Zij die kaartjes hadden mochten door, terwijl mensen zonder kaartjes werden weggestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team