Zoeken

Marokko-Spanje: "We gaan met onze kwaliteiten, waarden en zonder complexen"

6 december 2022 - 08:00 - Sport

©

Na de voldoening over de kwalificatie is het nu zaak om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd tegen Spanje. De Atlas Leeuwen zullen het volgens de bondscoach opnemen tegen één van de beste teams ter wereld en zullen dezelfde mentaliteit en bereidheid om te winnen moeten tonen.

Marokko, dat zich voor de achtste finale van het WK 2022 in Qatar heeft gekwalificeerd, staat deze dinsdag tegenover Spanje. La Roja is een ploeg met een indrukwekkende palmares, aldus Walid Regragui. Hij voegt eraan toe het grootste vertrouwen te hebben in zijn spelers. "We moeten het opnemen tegen één van de beste technische teams ter wereld. Ze zijn praktisch onverslaanbaar op dit soort veld. Ze hebben een uitstekende coach en fantastische spelers die dit soort competitie van nature gewend zijn. We gaan ervoor met onze kwaliteiten, onze waarden en zonder complexen", verklaarde de bondscoach in een interview met FIFA+.

Lees ook: Welk shirt voor Marokko tegen Spanje?

In 2018 speelden de Atlas Leeuwen gelijk tegen Spanje en dankzij de inmiddels opgedane ervaring zouden ze deze keer voor een verrassing kunnen zorgen. In het interview gaf de coach ook zijn mening over het team en de bereikte resultaten. "Ze gaven het beste van zichzelf en presteerden zelfs beter dan wat van hen werd verlangd. Wat betreft de houding en de waarden die we aan het publiek wilden overbrengen, denk ik dat we in onze uitdaging zijn geslaagd."

Toch roept Regragui op tot meer concentratie naarmate de competitie vordert. Hij zegt dat hij een zeer goede relatie heeft met elk teamlid. "De relatie die ik heb met mijn spelers is geweldig. Ik probeer heel close met hen te zijn, maar hen tegelijkertijd duidelijk te maken dat ik een van hun leiders ben. Ik moet als leider een voorbeeld geven, maar ook veel liefde."

Lees ook: Kroonprins Dubai trots op Atlas Leeuwen

In de context van de beelden waarop Achraf Hakimi in tranen te zien is na het bereiken van de laatste 16, spreekt hij vol lof over de man die hij als één van de "aanvoerders" van de nationale ploeg beschouwt. "Dat hij zo ontroerd is, komt omdat hij van zijn land en dit team houdt. Hij mag niet de historische prestatie missen die ons te wachten staat. Hij is onze spits, een uitzonderlijke speler," benadrukte Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team