Zoeken

Predator Oil & Gas: nieuwe fase van gaswinning in Noordoost-Marokko

28 januari 2024 - 10:00 - Economie

©

Predator Oil & Gas, een olie- en gasbedrijf dat de exploratielicentie bezit voor onshore olie- en gaswinning in het noordoosten van Marokko, gaat de specifieke zandlagen binnen de bredere Ma- en TGB 2-intervallen in de MOU-1 en MOU-3 putten evalueren.

Het bedrijf kondigde aan dat het programma voor platformloze tests in de onshore olie- en gasexploratielicentie in Guercif naar verwachting op 29 januari 2024 van start zal gaan en ongeveer 14 dagen zal duren. De boringen van de MOU-1 put in 2021, evenals de MOU-3 en MOU-4 putten in 2023, zijn voltooid met het oog op platformloze tests begin 2024, meldt het bedrijf in een verklaring. Predator Oil & Gas richt zich op het leveren van samengeperst aardgas (CNG) aan de Marokkaanse industriële markt.

Lees ook: Opnieuw gasreserves ontdekt in Marokko

Deze eerste testfase is de eerste stap in het proces gericht op het beoordelen van specifieke zandlagen binnen de bredere Ma- en TGB 2-intervallen in MOU-1 en MOU-3. Dit maakt deel uit van het werkprogramma dat Predator Oil & Gas voor 2024 heeft opgesteld, inclusief platformloze puttests en beoordelings- en exploratieboringen, onder voorbehoud van toestemmingen en goedkeuringen. Het programma beoogt de potentiële middelen geleidelijk te vergroten met het oog op de evolutieve ontwikkeling van CNG.

"Indicatief zouden gasstromen van tussen de 1 en 3 miljoen kubieke voet per dag uit elk van deze putten, indien succesvol, potentieel voldoende kunnen zijn om een toekomstige pilotontwikkeling van CNG te ondersteunen," legt het bedrijf uit. Bovendien plant Predator Oil & Gas meer booractiviteiten dit jaar om de MOU-4 put verder te evalueren.

Lees ook: Predator Oil and Gas stopt gasboringen in Marokko

Onlangs heeft Predator Oil & Gas aangekondigd een exclusieve onderhandelingsovereenkomst van 12 maanden te hebben getekend met Afriquia Gaz S.A. voor gasverkoop- en samenwerkingsovereenkomst. Het zou samengeperst aardgas leveren uit zijn Guercif-licentie als onderdeel van deze overeenkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team